وبلاگ

تزریق پلاستیک بادی چیست؟

دو تیکه آناناسی

تزریق پلاستیک بادی یکی از رایج ترین روش‌های قالب گیری پلاستیک است. در این روش از دستگاهی به نام «بلومولدینگ» استفاده می شود که انواع مختلفی از آن در بازار موجود است. برخی از آنها به دلیل اتوماتیک بودن، تیراژ تولید را افزایش و نیاز به نیروی انسانی را کاهش می دهند. در ادامه با ما همراه شوید تا بیشتر شما را با خدمات تزریق پلاستیک بادی و نحوه کار با این دستگاه آشنا کنیم.

تزریق پلاستیک بادی چگونه انجام می‌شود؟

همان‌طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، تزریق پلاستیک بادی با دستگاه بلومولدینگ انجام می‌شود. این دستگاه دارای دو قسمت مهم به نامهای «دای هد» و «اکسترودر» است. در بخش اکسترودر مواد بادی پخته می‌شود و به حالت مذاب در می‌آید. سپس به بخش دای هد می‌رود تا از لوله پایین برود. این قسمت برای جلوگیری از بیرون‌زدگی پلاستیک از قالب و شکل دادن به زیر بطری کاربرد دارد.

با کمک دستگاه تزریق پلاستیک بادی می‌توان علاوه بر پلاستیک، موادی از جمله رزین و پلیمر را هم قالب‌گیری کرد. این دستگاه قادر است مواد اولیه را به شکل تیوب در درون حفره‌ها جای دهد. سپس این قسمت با هوای فشرده پر می‌شود تا به شکل حفره قالب درآید. بعد از اینکه خنک و سفت شد، قطعه پلاستیکی توخالی از قالب جدا می‌شود.

دستگاه تزریق پلاستیک بادی

خدمات تزریق پلاستیک بادی شامل چه محصولاتی می‌شود؟

یکی از محصولاتی که با کمک بلومولدینگ تولید می‌شود، بطری‌هایی است که برای بسته‌بندی انواع موادغذایی و … کاربرد دارد. همچنین از این روش قالب‌گیری پلاستیک برای تولید محصولاتی مثل تجهیزات باغبانی، چمن‌زنی، محصولات پزشکی و دندانپزشکی هم استفاده می‌شود. از دیگر خدمات تزریق پلاستیک بادی می‌توان به تولید قطعات پلاستیکی برای خانه، خودرو، و محفظه‌های حجیم صنعتی اشاره کرد.

نحوه کار دستگاه تزریق پلاستیک بادی

قبل از اینکه به نحوه کار با این دستگاه بپردازیم، خوب است با روش‌های قالب‌گیری بادی آشنا شوید. در هر روش به شکل متفاوتی قطعات پلاستیکی تولید می‌شود. این روش‌ها عبارتند از:

  • قالب‌گیری بادی اکستروژن
  • تزریق پلاستیک بادی تزریقی کششی
  • قالب‌گیری بادی تزریقی
قالب گیری بادی اکستروژن

قالب گیری بادی اکستروژن

در این روش تزریق پلاستیک بادی ابتدا مواد اولیه که ذوب شده و به صورت مایع است، به شکل لقمه اکسترود می‌شود. در مرحله بعدی لقمه به داخل قالب ریخته می‌شود و اپراتور دستگاه تزریق باید باد را با فشار داخل آن بدمد. چند دقیقه صبر می‌کند تا پلاستیک در داخل قالب سرد و سفت شود. سپس قطعه پلاستیکی را از قالب جدا می‌کند.

در روش تزریق پلاستیک بادی اکستروژن تولید قطعات پلاستیکی به صورت پیوسته و یا متناوب صورت می‌گیرد. در روش متناوب ابتدا رزوه‌هایی در بالای لقمه ایجاد می‌کنند. حالا لقمه به داخل قالب می‌رود و بعد باد با فشار در آن دمیده می‌شود.

در این روش وزن لقمه ایجاد ضخامت قطعه پلاستیکی را کمی سخت می‌کند. اما سیستم هیدرولیکی این مشکل را برطرف می‌کند. به نحوی که اپراتور می‌تواند با کمک این سیستم خیلی سریع قطعه پلاستیکی را از قالب جدا کند. با این کار، ضخامت دیواره قطعه پلاستیکی به حداقل می‌رسد. این روش برای تولید محصولاتی مثل بطری‌های موادغذایی و شوینده‌ها کاربرد زیادی دارد.

روش دیگر به صورت پیوسته است، مواد اولیه اکسترود و توسط اپراتور در داخل قالب ریخته می‌شود. سپس فشار هوا را در آن میدمد تا نهایتا جسم پلاستیک بادی درست شود.

مزیت این روش تولید قطعات پلاستیکی شامل افزایش سرعت تولید، کاهش هزینه‌ها و قابلیت ایجاد قطعات پیچیده است. البته در این روش استحکام قطعات پلاستیکی کاهش می‌یابد. همچنین این روش تنها برای تولید قطعاتی که تو داخلی هستند، کاربرد دارد.

تزریق پلاستیک بادی تزریقی کششی

تزریق پلاستیک بادی تزریقی کششی

تزریق پلاستیک بادی به روش تزریقی کششی درست مثل همان روش اکستروژن به دمیدن باد نیاز دارد. البته در این روش قطعه پلاستیکی باید به صورت شعاعی و طولی کش داده شود تا به شکل دلخواه برسد. از این روش تزریق پلاستیک بادی برای تولید قطعات و محصولاتی استفاده می‌شود که به مواد اولیه کشسانی نیاز داشته باشند. در واقع مواد اولیه کشیده می‌شود و بنابراین باید تحمل این کشش را هم داشته باشد تا پاره نشود.

از ویژگیهای تولید قطعات پلاستیکی با این روش می‌توان به سبک و مقاوم بودن محصولات تولیدشده اشاره کرد. اما با این روش تنها محصولات مشخصی تولید می‌شود و محدودیت تولید دارد.

قالبگیری بادی تزریقی

قالبگیری بادی تزریقی

یکی دیگر از روش‌های تزریق پلاستیک بادی به صورت تزریق است. این روش برای تولید انبوه محصولات تو داخلی شیشه‌ای و پلاستیکی از جمله ظروف یکبار مصرف کاربرد دارد. در نحوه کار دستگاه تزریق پلاستیک بادی ابتدا لقمه اولیه را با تزریق درست می‌کنند. سپس باد داخل آن دمیده می‌شود. در نهایت جسم پلاستیکی را بعد از سفت و سرد شدن از قالب جدا می‌کنند.

مزیت این روش بالا رفتن دقت برای تولید قطعات پلاستیکی است. همچنین نیروی گیره آن برای قطعات بزرگ بالا می‌رود. محصولاتی که با این روش تولید می‌شود، دوام بالایی دارند. هزینه تولید هم تا حدودی پایین است.

البته تزریق پلاستیک بادی تزریقی مشکلاتی نیز وجود دارد. این روش بیشتر برای تولید قطعات کوچک مناسب است. مصرف انرژی در آن بالا می‌رود و فرآیند دمیدن هم کمی مشکل‌ساز می‌شود.

جمع بندی

خدمات تزریق پلاستیک بادی شامل تولید انواع محصولات بزرگ، کوچک و کاربردی است. در تزریق پلاستیک بادی از دستگاه بلومولدینگ استفاده می‌شود که با توجه به روش تولید از جمله تزریقی، اکستروژن و تزریقی کششی متفاوت است.

منبع : هادی پلاستیک

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *